Acceso intranet
NOTICIA | Publicado el 04 jun 2021

Aeroports de Catalunya, guardonada per la creació d’un projecte de digitalització de transport aeri en el sector turístic als premis Digital Tourist

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Aeroports de Catalunya ha estat premiada en la tercera edició dels premis Digital Tourist a la categoria Gestió dels fluxos turístics, amb un projecte de digitalització del transport aeri elaborat amb el suport d’Orange i de GPA. El projecte ha estat guardonat per ser una aplicació de destinació que permet el seguiment i control dels fluxos de trànsit aeri d’una destinació aeroportuària, gràcies a l’anàlisi i tractament de les dades mòbils amb la informació sobre arribades internacionals.

El premi és el resultat d’un projecte que tenia com a objectiu conèixer els comportaments dels passatgers internacionals dels aeroports a Catalunya un cop han arribat al seu destí, gràcies a la implementació de sistemes avançats de business intelligence i sistemes de data science a través del seguiment de les dades anònimes de mobilitat facilitades per Orange, millorant el coneixement que fins ara es podia obtenir a partir de les enquestes. Amb aquest projecte ha estat possible tenir un grau important de traçabilitat del passatgers tan aviat surten de l’aeroport o abans d’anar cap a l’aeroport, a partir de los dades de mobilitat, degudament agregades i anònimes, que ha facilitat Orange.

A partir d’ara, Aeroports de Catalunya continuarà desenvolupant aquest projecte  amb dades actuals afegint noves funcionalitats gràcies a l’aplicació de la intel·ligència artificial per optimitzar la planificació de la mobilitat associada als aeroports, les campanyes de promoció i màrqueting aeroportuari i la millora del coneixement de la gestió aeroportuària.

Aquest any, Digital Tourist, sota la temàtica “Next Generation for Smart Destinations” ha debatut sobre solucions tecnològiques i digitals per afrontar els reptes de el sector turístic, treballant per a millorar la competitivitat i desenvolupar un model sostenible a llarg termini. En aquest entorn, el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, ha participat en una de les taules rodones: “Intel·ligència artificial per a les smart offices”.

Newsletter

Ver histórico

Si quieres recibir nuestra newsletter

Mediante el envío de este formulario acepta la política de privacidad y condiciones de uso.

Recuerde que recibirá un email para completar la validación a la cuenta indicada

Media

Ver todo

SUPPLY.NET nº 5 – BCL – ICIL

REPORT