Aerolínia Azul li va guanyar el pols a Efromovich per TAP

La proposta de l’amo de Azul puja a 354 milions d’euros, quantitat mínima que pot augmentar en funció de l’activitat de la companyia durant 2015 ia la qual se suma la incorporació a la flota de 53 nous avions.

El propietari de l’aerolínia brasilera Azul, David Neeleman, ha guanyat el concurs de privatització llançat per l’estat portuguès per desprendre de la companyia TAP, en el qual competia amb el magnat colombià-brasiler Germán Efromovich.

El govern portuguès va informar d’aquesta decisió després de la reunió del consell de ministres, que lliurarà el control al consorci liderat per Neeleman en què també participa l’empresari lusità Humberto Pedrosa, propietari de la firma de transports Barraqueiro.

La proposta de l’amo de Azul puja a 354 milions d’euros, quantitat mínima que pot augmentar en funció de l’activitat de la companyia durant 2015 ia la qual se suma la incorporació a la flota de 53 nous avions.

L’operació necessita, però, del vistiplau de la Comissió Europea, ja que les regles comunitàries impedeixen que companyies aèries amb seu a la UE siguin controlades en més d’un 50 per cent per un propietari no europeu.

Precisament per aquest motiu Neeleman es va aliar amb Pedrosa per crear un consorci en el qual l’empresari portuguès representa el 50,1%, amb la intenció de respectar la normativa de Brussel·les, que ara haurà de pronunciar-se.

L’oferta perdedora -presentada per Germán Efromovich, propietari de l’aerolínia Avianca- a priori no plantejava dubtes en aquest sentit, pel fet que el magnat té passaport polonès.

Si es confirma la compra, Neeleman adquirirà el 66% de les accions del grup TAP, encara que un 5% d’aquest percentatge està reservat als treballadors.

A més de l’aerolínia, TAP inclou una empresa especialitzada en manutenció i enginyeria al Brasil i la signatura de gestió de càrrega i equipatges Groundforce.

Segons la informació facilitada per l’Executiu portuguès en el plec de condicions original, l’Estat mantindrà en el seu poder el 34% dels títols del grup, encara que podrà vendre al mateix comprador “durant els dos anys següents” a la signatura del contracte, sempre que el guanyador del concurs compleixi totes les condicions …

Font i foto: http://aerolatinnews.com

Fecha del Taller: