Aena obre convocatòria per accelerar cinc startups en projectes de gestió aeroportuària i comercial

Aena promou la innovació i la tecnologia i aposta per l’acceleració de startups que encaixin amb les seves àrees estratègiques de negoci. Amb aquest objectiu ha obert una convocatòria dirigida a impulsar tecnologies disruptives d’una manera innovadora, sostenible i eficient, que ajudin a donar solucions als desafiaments actuals i de futur als quals s’enfronta el sector del transport aeri.

La convocatòria està dirigida a startups de tot el món, que estan convidades a unir-se a aquesta primera iniciativa.

Aena busca projectes que permetin aprofitar els avantatges de la tecnologia i els nous models de negoci en les infraestructures aeroportuàries i que desenvolupin sistemes intel·ligents per a millorar l’experiència del client.

Les startups triades estaran acompanyades per mentors experts en el sector aeroportuari per donar forma a les seves idees i propostes, instal·lacions físiques i un finançament de 50.000 € per a la implementació. A més, existeix l’oportunitat d’aconseguir un contracte amb Aena de fins a 2 milions d’euros per al desenvolupament i desplegament de la idea en els aeroports seleccionats.

El programa se centrarà en cinc reptes:

  • Agilitat en tràmits i desplaçament a l’aeroport
  • Experiència del passatge
  • Comunicació al passatger
  • Sostenibilitat
  • Equipatge en conjunt

Respecte al calendari, els emprenedors de tot el món interessats a formar part d’Aena Ventures tenen fins al 14 d’octubre per presentar els seus projectes, amb l’objectiu d’iniciar l’acceleració aquest any 2020.

El programa d’acceleració, de 6 mesos de durada, començarà el desembre de 2020 i s’estendrà fins a maig de 2021, que serà quan les startups mostraran els seus assoliments en l’esdeveniment final, anomenat Demo Day, davant Aena.

Les startups interessades podran inscriure’s a través de la pàgines web www.aenaventures.com.

Fecha del Taller: