Aena instal·la a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat la seva acceleradora internacional de startups

L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat acollirà la seu de l’acceleradora internacional de startups que Aena ha creat amb l’objectiu de promoure la innovació i la tecnologia a les seves àrees estratègiques de negoci. Aena Ventures impulsarà iniciatives que desenvolupin tecnologies disruptives d’una manera innovadora, sostenible i eficient per donar solucions als desafiaments actuals i de futur als que s’enfronta el sector del transport aeri.

Les cinc startups participants a Aena Ventures, procedents de França, el Regne Unit, Emirats Àrabs Units i Espanya, s’instal·laran a l’emblemàtica torre de control situada al costat de la Terminal T2, on estaran acompanyades de mentors experts en el sector aeroportuari per donar forma a projectes que permetin aprofitar els avantatges de la tecnologia i els nous models de negoci a les infraestructures aeroportuàries, i que desenvolupin sistemes intel·ligents per millorar l’experiència del client.

Cadascun dels projectes comptarà amb un finançament de 50.000 € per la implementació de les seves idees. A més, cadascuna d’elles, opta a aconseguir un contracte amb Aena de fins a 2 milions d’euros per al desenvolupament i desplegament de la seva idea als aeroports seleccionats.

El procés d’acceleració d’aquests projectes d’emprenedoria començarà amb la celebració de l’Aena Ventures Welcome Week, que se celebrarà de forma presencial a Barcelona del 12 al 16 d’abril, i que comptarà amb totes les mesures higienicosanitàries per garantir la seguretat de l’esdeveniment i de tots els seus participants. Es tracta d’una setmana repleta d’activitats i tallers per a les startups on, entre altres dinàmiques, es duran a terme grups de treball per perfilar els detalls del pilot que cadascuna de les empreses executarà durant els 6 mesos que dura el programa d’acceleració.

Empreses de 33 països han optat a participar al programa

Aena ha seleccionat als participants del programa Aena Ventures en un procés que ha comptat amb 254 projectes inscrits, dels quals un 55% han estat internacionals procedents de 33 països diferents. La convocatòria s’ha centrat en el desenvolupament de propostes sobre cinc reptes de futur de l’àmbit aeroportuari: l’agilitat en els tràmits i el desplaçament a l’aeroport, l’experiència del passatger, la comunicació amb el passatger, la sostenibilitat i la gestió d’equipatges.

Meep, una empresa d’origen espanyol desenvoluparà un projecte per planificar rutes combinant tots els mitjans de transport, incloent la compra integrada de tiquets i l’anàlisi de les rutes menys saturades.

Chinespain, també espanyola, facilitarà experiències turístiques entre la Xina i Espanya i proposa el desenvolupament d’una aplicació que permeti la comunicació i una gestió de pagaments més àgil per als viatgers de la Xina.

Airbot, fundada al Regne Unit, ofereix una tecnologia que facilita la comunicació eficaç entre aeroports i passatgers, millorant la relació entre tots dos mitjançant una solució de xat multicanal.

Carwatt, d’origen francès, ha presentat una iniciativa en què reconverteix els vehicles de combustió a energia elèctrica, podent ajudar a la reducció d’emissions de gasos contaminants als aeroports.

I Dubz, d’Emirats Àrabs Units, aposta per una solució innovadora que consisteix a facilitar la recollida, la facturació i el lliurament d’equipatge a domicili i a hostes d’hotels el dia del seu viatge.

Un cop finalitzat el període d’acceleració, que s’allargarà fins el mes d’octubre, les startups mostraran els seus assoliments a l’esdeveniment final del procés, l’Aena Ventures Demo Day, on es presentarà la viabilitat de la seva aplicació a l’entorn aeroportuari.

Fecha del Taller: