AEMES-Smart i BCL col·laboraran per fomentar una logística sostenible i intel·ligent

L’Associació d’Empreses de Mobilitat, Entorn Sostenible i Smart (AEMES-Smart) i Barcelona-Catalunya Centri Logístic (BCL) han signat un acord que estableix la col·laboració en àrees d’interès comú en els seus respectius àmbits, tant de caràcter nacional com internacional.

L’acord, signat per Josep Maria Tarragó, president d’AEMES-Smart, i per Damià Calvet, president de BCL i president del Port de Barcelona, estableix que totes dues organitzacions participaran activament en reunions, conferències, congressos, tallers i jornades de caràcter professional o acadèmic amb l’objectiu de fomentar la descarbonització de l’activitat logística i la utilització de tecnologies intel·ligents en el sector.

La col·laboració entre AEMES-Smart i BCL s’estendrà al desenvolupament de projectes, estudis i continguts en l’àmbit de la logística smart i sostenible, així com altres activitats relacionades amb la formació de professionals i la difusió d’informació i d’activitats de totes dues entitats.

A la signatura de l’acord han assistit també M. Rosa Fiol, vicepresidenta, i Neus Olea, directora d’AEMES-Smart, respectivament, així com Santiago Bassols, director de BCL i Héctor Santcosvsky, director de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Amb aquest acord, totes dues entitats pretenen consolidar les seves relacions, conjuminar esforços i establir normes àmplies d’actuació que canalitzin i incrementin, dins d’un marc preestablert, els contactes i col·laboracions ja existents.

Segons Josep Maria Tarragó, president d’AEMES-Smart, “aquest acord simbolitza un interès comú per impulsar la sostenibilitat de l’activitat logística. L’objectiu final és promoure el desenvolupament d’un ecosistema que impulsi la innovació i la inversió, mitjançant la cooperació empresarial i les aliances estratègiques”.

Per la seva part, Damià Calvet, president de BCL, ha declarat que “a BCL treballem per descarbonizar l’activitat logística a Catalunya i l’acord de col·laboració amb AEMES-Smart ens ajudarà a aconseguir aquest objectiu. És imprescindible que la iniciativa privada i la pública treballin i cooperin perquè la mobilitat de les persones i de les mercaderies en tot el territori sigui més sostenible, aprofitant les tecnologies smart i la innovació per a avançar en els reptes que tenim per davant”.

Fecha del Taller: