Alfil Logistics posarà en marxa en 2015 un tren mixt entre el Port de Barcelona i Duisburg

L’operador logístic multimodal Alfil Logistics ha emprès una clara aposta per la internacionalització que ha trobat en la fira Transport Logistic de Munich un lloc privilegiat per al seu impuls. Així, la companyia manté contactes a la ciutat alemanya per ultimar els detalls del projecte que du a terme juntament amb altres cinc socis més per a la posada en marxa a finals d’aquest any d’un tren mixt que unirà el Port de Barcelona amb el port fluvial de Duisburg (Alemanya), amb excel·lents connexions ferroviàries amb altres països del centre i el nord d’Europa.

Transcorregudes encara unes poques hores des de l’inici de la fira, Hans Tepper, director de Desenvolupament de Negoci de Alfil Logistics, s’avançava a valorar positivament la seva visita a la fira ja que forma part de l’estratègia d’internacionalització emprès per l’operador logístic multimodal. Com a part d’aquest pla, l’activitat ferroviària, que constitueix “l’ADN d’Alfil Logistics”, segons Tepper, protagonitza actualment un dels principals motius de la seva presència a Munic.

Alfil Logistics és un dels sis socis del projecte “Bar-Duis”, que pretén posar en marxa abans de finals d’any un tren mixt per connectar el Port de Barcelona amb Duisburg, port fluvial alemany, que gaudeix d’excel·lent connectivitat ferroviària amb el centre i el nord d’Europa.

Socis en el projecte

Com apunta el director de Desenvolupament de Negoci de Alfil Logistics, “hi ha moltes empreses interessades” en el projecte que els sis socis presentaran abans de finals de maig davant la Comissió Europea per demanar les ajudes necessàries per a la seva posada en marxa. Al costat del operador ferroviari alemany VTG i la companyia francesa Cao Train, Alfil Logistics és la tercera pota logística del projecte que es completa amb la participació d’altres tres socis, entre ells consultores.

Així mateix, com afegeix Tepper, es compta amb la participació de 64 “stakeholders” i la idea és captar un major nombre de patrocinadors per fer el projecte reeixit, per al que l’eventual ajuda de la Unió Europea serà també important.

Fa dues setmanes Alfil Logistics i els seus socis van presentar el projecte a Ferrmed ​​a Brussel·les, rebent propostes interessades en ampliar aquest servei ferroviari multiproducte dissenyat amb circulacions diàries, als mercats escandinaus. “Si tot va bé -assegura Tepper-, podríem començar a fer les primeres proves entre els mesos d’octubre i novembre”.

Font: Diario del Puerto
Foto: Albert Torelló/ flick

Fecha del Taller: