275 milions d’euros d’inversió en innovació en empreses catalanes

La Generalitat mobilitzarà 275 milions d’euros d’inversió en innovació per part d’empreses catalanes en el període 2015-2020. Aquesta mesura forma part de la nova política d’innovació de la Generalitat de Catalunya que es traduirà en la creació de riquesa pel país.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, destinarà més de 103 milions d’euros provinents dels Fons Feder entre el 2015 i el 2020 per donar suport a projectes d’innovació d’empreses catalanes. Amb aquests ajuts es mobilitzaran 275 milions d’euros per part d’empreses catalanes en inversions per desenvolupar projectes d’innovació d’alt impacte, crear nous productes i serveis així com dur a terme testeigs i validacions experimentals de nous prototips, entre d’altres.

La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, va presentar els instruments a través dels quals es vehicularan aquests ajuts: les Comunitats RIS3CAT, el programa Nuclis d’Innovació Industrial i Desenvolupament i els Cupons d’Innovació. A banda de mobilitzar 275 milions d’euros en inversions en innovació per part d’empreses catalanes, aquests programes implicaran 13.000 persones i 4.500 empreses i agents del sistema d’innovació català.

Aquests ajuts s’emmarquen en la nova política d’innovació impulsada per la Generalitat, que té per objectiu que a Catalunya hi hagi més empreses innovadores, més innovació a les empreses, més tecnologia al mercat i més innovació internacional, fomentant la cooperació entre companyies i la sistematització de la innovació. Fruit de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent RIS3CAT i d’acord amb l’Estratègia Industrial de Catalunya, es persegueix que a través de la innovació l’empresa catalana sigui més competitiva, creï llocs de treball qualificats i aporti més valor afegit, fet que es traduirà en la creació de riquesa pel país.

Fuente y foto: BCL

Fecha del Taller: